Botox-bivirkninger: Er det sikkert at få en botox-behandling?

Botox-behandlinger er populære som aldrig før, men det er ikke alle, der føler sig sikre ved behandlingen. I denne artikel kan du læse mere om eventuelle botox-bivirkninger, samt hvornår du ikke skal få udført botox-behandlinger.

Er der bivirkninger ved botox?

I de fleste tilfælde er der ikke nogen bivirkninger ved botox, da det bliver givet i så små doser, at der ikke er noget at frygte. Samtidig bliver det sprøjtet ind med en nål, der er så lille, at det ikke kan ses efterfølgende.

De fleste vil opleve at få en let lille rødmen på det sted, hvor botoxen er blevet indsprøjtet. Dette er en normal bivirkning ved botox, som er aldeles harmløs. En anden bivirkning ved botox, som ses sjældnere, er at nogle får en mild hovedpine. Dette er dog også en ubetydelig bivirkning ved botox, da den forsvinder efter et par dage.

I sjældnere tilfælde er en bivirkning ved botox, at der kan opstå betændelse. Det sker dog udelukkende i ganske få tilfælde, hvorfor der ikke er noget at frygte. I langt de fleste tilfælde er en botoxbehandling helt og aldeles harmløs.

Hvordan foregår en botox-behandling?

En botox-behandling foregår ved, at ansigtet rengøres, hvorefter der sprøjtes små doser af botox ind musklerne på huden på det sted, der skal behandles. Der opstår en mild lammelse af ansigtsmusklerne, som dog udelukkende berører det sted, hvor botoxen indsprøjtes.

Det tager omkring 10-15 minutter, og det gør ikke ondt. Mange beskriver, at det føles på samme måde, som at blive ramt af en elastik. Det er ikke nogen omfattende behandling, men du må ikke gnide dig i de områder, hvor botoxen er sprøjtet ind i nogle timer efter, da det kan ændre på, hvor botoxen sætter sig.

Er der noget, der kan gå galt ved en botox-behandling?

En behandling med botox er oftest harmløs. Hvis du får behandling med botox mod vandrette eller lodrette rynker i din pande, kan du risikere, at dit øjenlåg begynder at synke. Det er dog udelukkende en botox-bivirkning, som sker, hvis din behandler giver dig en for stor dose.

Det er dog kun en midlertidig bivirkning ved botox, da det vil aftage, i takt med at virkningen stille og roligt mindskes. Der vil typisk gå 1-4 måneder, før dette sker, hvorfor botox-bivirkningen udelukkende er af midlertidig karakter.

Hvis du får behandlet de rynker, du har langs halsen, kan du også opleve botox-bivirkninger. Typisk vil dette ske, fordi du får en for stor dosis, og bivirkningen vil resultere i synkebesvær. Du kan også opleve en bivirkning ved botox, hvis din behandler stikker forkert. Det vil ofte resultere i et lille blåt mærke.

Du bør altid være på den sikre side, hvis du vil undgå botox-bivirkninger. Det er eksempelvis bedre at bede om en halv dosis end en større dosis, når du skal behandles med botox, da du på den måde ikke risikerer at få for meget – og dermed undgår du de fleste botox-bivirkninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du set disse artikler?