Guide: Hvordan laver man akryl negle?

Hvordan laver man akryl negle?
Hvordan laver man akryl negle?
Akryl negle er både holdbare og smukke – og du kan heldigvis lave dem helt selv. Her får du en guide til hvordan du selv laver akryl negle.

Almindelige, naturlige negle bliver i løbet af en dag påvirket, hvor de medtages af daglige gøremål såsom tøjvask, opvask og andet der slider på dem. Derfor vælger mange at få lavet kunstige negle, for at opnå et flot og feminint look. 

Idet dine negle slides af hverdagen og dens gøremål, oplever du måske også at de let flosser, knækker og/eller bliver beskidte og misfarvede. Akryl negle er ikke kun flotte, de er også holdbare, hvorfor mange vælger at få lavet denne form for negle. 

Akryl negle er også en af de mest populære former for falske negle, hvis ikke den mest populære. De beskytter nemlig neglene og er yderst misundelsesværdige at se på. Du kan vælge at få dem lavet hos en negletekniker eller selv lave dem. 

Forskellen på akryl negle og gelenegle

Mange får også lavet gele negle, hvilket også kan være super smukt. For det blotte øje kan det være svært at se forskel på om hvorvidt du har fået lavet negle i gele eller akryl. Begge vil nemlig resultere i et sæt flotte og smukke negle. 

Det er meget individuelt hvad folk foretrækker når det kommer til negle; om det er akryl eller gele. Nogle mener at gelenegle ser mere naturlige ud, hvor akrylnegle holder bedre, men er en smule mere skadelige for den naturlige negl.

Det anbefales dog, at du kigger på din naturlige negleform, hvilket kan bestemme hvilken form for negl du bør få lavet. Forhør dig eventuelt hos en negleteknikker der laver begge former for negle. Det er nemlig ikke alle negleteknikere der praktisere begge typer.  

Hvordan laver man akrylnegle?

Vælger du at få lavet akrylnegle, vil du opleve at din negl bliver stærk – hele otte gange stærkere end din naturlige negl. Med akryl negle kan du også let forlænge din negl, hvis ikke du er tilfreds med dens længde.

Men, hvordan laver man selv akrylnegle? Når du skal lave akryl negle, skal du blande en pulver med væske og anvende en pensel til at smøre det ud på neglen. Du kan vælge at lave dine akrylnegle mandelformede, lange, spidse og/eller firkantede.

Guide: gør-det-selv akryl negle

Her får du en guide til hvordan du selv laver akryl negle, så du ikke behøver at bruge penge ved negleteknikeren. Med hele sættet til at lave akryl negle, vil du kunne lave negle igen og igen. Du skal blot være tålmodig og øve dig, så får du et flot resultat. 

Dette skal du bruge til lave akryl negle: 
 • Neglefil
 • Negleklipper
 • Neglebuffer
 • Negle tipper
 • Neglelim 
 • Akryl primer
 • Akryl pulver
 • Akryl væske
 • Pensel
 • Rens til pensel
 • Eventuelt top coat
 • Eventuelt neglebåndsolie

Guiden: trin for trin gør-det-selv akryl negle

Trin 1:  Vask dine hænder grundigt og rens neglene for skidt. 

Trin 2: Klip og fil din negle med en neglefil, til du opnår den ønskede form.

Trin 3: Ordne dine neglebånd, så de ikke sidder i vejen. Her kan du anvende en neglebåndsskubber og en neglebåndsfjerner. 

Trin 4: Poler dine negle med en buffer, så de bliver matte i overfladen. 

Trin 5: Sæt tipper på hver negl med neglelim. Dette trin kræver koncentration, da det er vigtigt at tipperne passer med hjørnet så der ikke dannes luftlommer under neglen.

Trin 6: Klip tipperne så de passer til den ønskede længde. Klip dem ikke for korte, da der gerne må være rum til at du kan file dem pæne og ensartede. 

Trin 7: Fil neglen med en grov fil, så der ikke er mere overgang mellem din naturlige negl og akryl neglen. Vær forsigtig, så du ikke filer ned til dine naturlige negle. Herefter skal du polere neglen jævn og flot med en buffer. 

Trin 8: Nu er tippen på plads, så nu kan du komme primer på din naturlige negl. Dette gøres for at sikre holdbarheden.

Trin 9: Dyp nu din pensel i akrylvæsken, hvorefter du dypper den i akrylpulveret. Når du har gjort dette skal det gerne virke og føles lidt klistret, ligesom tyggegummi.  

Trin 10: Kom massen på toppen af tippen, hvor du efterfølgende kommer det ud mod siderne og glatter det ned ad tippen. Fyld hele tippen med akrylblandingen. 

Trin 11: Lav igen den samme akrylblanding og kom den på midten af neglen.

Trin 12: Bland en sidste gang og kom den på ved neglebåndet. Sørg for ikke at ramme huden. 

Trin 13: Fil dine negle med en fil og poler dem efter med en buffer.

Trin 14: Det er en god idé at lægge en top coat for at få ekstra beskyttelse på dine nye negle. En top coat gør neglene skinnende og flotte. 

Trin 15: Ligeledes kan det være en god idé, hvis du plejer dine neglebånd med en neglebåndsolie. På den måde holder du dine neglebånd fine, pæne og bløde.

Hvor længe holder akrylnegle? 

En akrylnegl holder cirka i 4-5 uger, alt afhængigt af hvor god du er til at pleje dem og kvaliteten af de negle du har fået lavet. Derudover handler det også om hvor meget olie dine naturlige negle producere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like