Guide til herremode: Klæd dig efter din kropsform og -længde

Det tøj, vi bærer, kan forbedre og nedtone måden, vores krops er formet på. Du kan med fordel vælge detaljer, snit og mønstre på baggrund af din kropsform, hvis du ønsker at fremhæve eller skjule din krops dimensioner. Herunder følger en række gode råd til, hvordan du klæder dig efter din kropsform.

Selvom vi ikke skal tillægge vores vægt og generelle udseende den store vægt, så er det nødvendigt, at det tøj, vi bærer, matcher kroppens dimensioner. Det gælder om at have kendskab til detaljer og proportioner, når du vælger dit tøj.

Vælg tøj, der matcher din krops proportioner

Med den rigtige påklædning, som sidder godt og samtidig ser godt ud, vil du opleve, at din selvtillid og dit selvværd får et ekstra nøk i den rigtige retning. Det gælder ikke om, at du skal være forfængelig, men om, at det skal være behageligt at have tøjet på – og så gør det ikke noget, at du samtidig ser godt ud.

Stil handler i mange tilfælde om at vælge de rigtige proportioner, som skaber en balance mellem sig. Det tøj, du har på, kan styrke og nedtone din krops dimensioner, hvis du vælger den rigtige pasform.

Du kan læse meget mere om, hvordan du vælger det rigtige outfit, hos Almandak.dk, der er en blog til mænd. Her kan du få tips og tricks til, hvordan du bør klæde dig, hvis du vil følge tidens trends, ligesom du finder nyttige artikler, der primært henvender sig til mænd.

Vær opmærksom på din krops dimensioner, når du vælger tøj

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvilket visuelle effekter, som skabes af det tøj, du har på. Ofte vil moden sætte fokus på den ideelle kropsform og -proportioner, hvorfor du ikke altid vil opleve, at tøjet sidder lige så godt på dig – simpelthen fordi du har en anden kropsform end modellen, der bærer tøjet.

Du bør fokusere på kropslængde og -bredde, når du vælger tøj. Ved at forstærke linjer i én bestemt retning med dit tøj, kan du forstærke opfattelsen af proportionerne. Et eksempel er, hvis du er høj og slank og bærer et jakkesæt med horisontale striber.

Det vil give dig et langt mere slankt udtryk, fordi den visuelle opfattelse af striberne er med til at understrege din kropsform. Omvendt vil det få dig til at se bredere ud, hvis du tager jakkesættet på, og du har en bred kropsform.

Er det tilfældet, bør du i stedet vælge et jakkesæt med tværgående striber, da det vil matche din krops proportioner bedre. 

Sådan reducerer du indtrykket af en bred kropsform

Hvis du har en bred kropsform, men ønsker at reducere indtrykket, bør du vælge et outfit, der viser din faktiske kropsform, uden det sidder for stramt – særligt, hvis alternativet er stort og løstsiddende tøj. 

Generelt bør du vælge tøj, der er relativt kropsnært, uden det er tight, så det matcher din kropsform. Det vil skabe et bedre billede af din krop, rent visuelt, end hvis du vælger tøj, der ikke matcher din kropsform.

Som udgangspunkt er det derfor hverken fordelagtigt at vælge for tætsiddende eller for løstsiddende tøj, hvis du ønsker at nedtone din kropsfacon. Vælg tøj, der passer i længden og bredden, og som sidder tæt på kroppen, men som samtidig tilfører luft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du set disse artikler?
Høttetrøje til kvinder: Sådan vælger du den rigtige.
Læs artiklen

Hættetrøje til kvinder: Sådan vælger du den rigtige style

En hættetrøje er ikke bare et praktisk og kedeligt item. Hættetrøjen er med til at give dit look kant og finesse. Samtidig kan den kombineres på kryds og tværs med forskellige andre items, så du opnår et helt unikt udtryk. Se her, hvorfor hættetrøjer til kvinder er et uundværligt item i enhver garderobe – og hvordan du vælge dén, der matcher din personlige stil.
Læs artiklen