Pænt tandsæt: 3 gode råd til det perfekte Colgate-smil

Er du i tvivl om, hvordan du opretholder en god mundhygiejne? Det er en forudsætning for, hvor pæne tænder du har. Herunder følger 3 gode råd, som du kan implementere i din hverdag, hvis du ønsker et flot tandsæt.

Du har formentlig hørt nedenstående råd før, men du kan sagtens tåle at høre dem igen. Måske husker du historien om Karius og Bakrus? Nok ikke til punkt og prikke. Det gør heller ikke noget, for med nedenstående tandråd, er du up to date med de anbefalinger, du får hos tandlægen.

Herunder følger 3 gode råd til, hvordan du holder en god og sund mundhygiejne, som sikrer dit et sundt tandsæt. Det forudsætter naturligvis, at dine tænder ikke er ødelagte i forvejen. Hvis det er tilfældet, bør du konsultere dig hos din lokale tandlæge. Se mere på www.tandlaege-vanlose.dk

#1: Sørg for at have det rette udstyr

Du skal først og fremmest have det rigtige udstyr i orden. Tandbørsten er det vigtigste redskab, når det gælder om at holde en god mundhygiejne. Der findes mange forskellige former for tandbørster på markedet, og du skal vælge den, der er den rigtige for dig.

I mange tilfælde kan det være en god idé at vælge en elektrisk tandbørste. På den måde er du sikker på, at du får børstet de bagerste tænder grundigt nok. Det kan også være en god idé at supplere tandbørstningen med tandtråd. Børsterne har begrænsninger, når det gælder de mellemrum, der er blandt dine tænder.

#2: Vælg den rigtige tandpasta

Tandpasta fjerner ikke de bakterier, der er i munden – det gør tandbørsten. Dog kan der være forskellige ingredienser i tandpastaen, som er med til at reducere risikoen for huller i tænderne. Det kan eksempelvis være fluor, som har videnskabeligt belæg for at sænke den igangværende proces ved huller i tænderne.

Du bør derfor vælge en tandpasta med mindst 1450ppm fluor, hvis du vil have, at den skal have en forebyggende effekt mod huller i tænderne. Herudover komer det formentlig som en overraskelse, at du ikke bør skylle munden, når du har børstet tænder. På den måde fjerner du ikke den fluor, der forebygger huller i tænderne.

#2: Hvor ofte bør du gå til tandlæge?

Tandlægebesøg er vigtige, hvis du vil opretholde en god mundhygiejne. Intervallet for dine besøg defineres på baggrund af dit tandsæt. Selvom det koster penge at gå til tandlægen, bør du ikke nedprioritere det, da det er en forudsætning for et sundt tandsæt.

Der er stor fokus på forebyggelse i dag, hvor der før i tiden var mere fokus på behandling. Du bør derfor tage til tandlægen, når du bliver indkaldt, da det er væsentligt for, at du opretholder den gode mundhygiejne – og så er det formentligt billigere, end hvis du skal behandles.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du set disse artikler?