Sådan gør du: 3 tips til sundere hår

Dit hår er en meget vigtig del af din personlighed. Hvis du ønsker at holde det sundt, skal du følge nogle enkle retningslinjer. Uanset om du har kort eller langt hår, er det muligt for at hårpragten sundt ved hjælp af trinene i denne guide.

Husk på, at sundt hår ikke kun handler om udseende. Det handler også om sundheden i din hovedbund og dine rødder. Det sidste, du ønsker, er ikke at kunne lade dit hår vokse ud, fordi det er usundt – og derfor bør du læse med herunder.

Nedenstående råd er desuden også væsentlige at følge, hvis du er genetisk udsat for hårtab. Her er det vigtigere end nogensinde, at du sørger for at holde dit hår sundt. Døjer du med hårtab, kan du få hjælp til det på hårklinikker. Klik her for mere info.

#1: Vær skånsom mod dit hår

Hvis du vil have langt og frodigt hår, er det vigtigt, at du holder det sundt. For at dette kan ske, skal du holde dit hår velbeskyttet, mens det vokser. Det betyder, at du skal gøre alt, hvad du kan, for at undgå skader, når du kæmmer eller børster, især hvis du har langt hår, der nemt vikler sig sammen.

Hvis dit hår knækker af i spidserne på grund af, at du er for grov ved det, vil alle dine anstrengelser gå til spilde. Sørg derfor for, at du er skånsom mod dit hår. Brug en bredtandet kam (med glatte spidser), når du kæmmer vådt hår. Du bør kun rede håret ud, når det er tørt. Selv da skal du altid bruge en bredtandet kam til at gøre det.

Træk heller aldrig for hårdt i håret, mens du børster eller styler det! Hvis du har langt hår, der er svært at håndtere, bør du børste det, inden du vasker ansigtet om morgenen og om aftenen, inden du går i seng. Ellers skal du bare bruge fingrene så meget som muligt i stedet for en børste eller kam.

#2: Vask dit hår regelmæssigt

Dit hår vil forblive sundt, hvis du vasker det regelmæssigt med en mild shampoo, der er specielt fremstillet til hyppig vask. Du kan ikke bare gå i gang og massere din hovedbund med hvilken som helst shampoo uden at forårsage skade. For hyppig brug af shampoo gør håret tørt, og du vil have sværere ved at få langt hår.

Generelt set bør du vaske dit hår hver 1-2 dag, men du behøver ikke at bruge shampoo hver gang. Når du endelig vasker det med shampoo, bør du bruge en mild version, der er egnet til hyppig vask. Hvis du virkelig ikke kan tåle at have beskidt hår, så vask det hver dag – men husk, at det vil udtørre håret, og din hovedbund kan blive irriteret.

#3: Lad dit hår lufttørre

Du bør generelt ikke tørre dit hår med en føntørrer, da det beskadiger hårstråene og får din hovedbund til at tørre ud. Dette er blandt de absolut vigtigste råd i denne guide, så det er vigtigt, at du følger det, hvis du vil have sundt og glansfuldt hår.

Det skyldes, at varme fra apparater som føntørrer og glattejern har vist sig at forårsage spaltede spidser og brud. Det ødelægger også fugten fra hårrødderne, hvilket gør det umuligt for dem at vokse længere ud uden at blive beskadiget igen.

Så husk: Brug aldrig en føntørrer eller et glattejern i dit hår! Lad det i stedet bare tørre naturligt. Hvis du ikke har andet valg end at bruge føntørrer, så prøv at indstille temperaturen så lavt som muligt og undgå at rette den direkte mod dine hårrødder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du set disse artikler?