Sådan holder du din hud sund i takt med at du bliver ældre

Hudpleje er vigtigt for alle, både mænd og kvinder i alle aldre. Nogle benægter det bare mere end andre, og det er også okay. Det bliver blot mere synligt for disse personer når de bliver ældre. Der er mange ting vi kan gøre for vores hud, og jo hurtigere du begynder at passe på din hud, jo nemmere får du ved at undgå rynker, pigmentfejl og andre urenheder når du kommer op i alderen.

Dette indlæg giver dig et overblik over hvilke tiltag du kan tage i kraft for at hjælpe din hud og din krop så meget som muligt. 

Brug de rigtige hudplejeprodukter

Som du kommer op i alderen, får du sandsynligvis prøvet en masse forskellige produkter af. Du kommer til at kende de forskellige brands og din hud bedre og bedre, og lærer om din hud er tør, eller mere fedtet. Det er en god idé at finde ét brand at bruge, og finde en god rutine, så din hud kan vænne sig til dette. 

Som du bliver ældre og begynder at lægge mærke til begyndende rynker, kan det dog være godt at inkorporere en ansigtscreme anti age ind i din skønhedsrutine. Sådan en creme kan være med til at stramme din hud op og hjælpe den med at producere collagen, der betegnes som værende en ”byggesten” for din krop og giver elasticitet til din hud.

Kost

Det er ikke for sjov at man siger at man er hvad man spiser. Din kost har stor indflydelse på hvordan din hud ser ud. Din krop vil takke dig hvis du spiser sundt, og det vil hurtigt vise sig på din hud også. Sundt er naturligvis en bred betegnelse og definitionen på sund mad varierer også meget. Der kan komme ny forskning, eller der kan eksistere forskellige skoler inden for sundhed. 

Bodybuilderens idé om hvad sund kost er, er naturligvis anderledes end hende eller ham der blot gerne vil have en pæn og sund hud. For sidstnævnte, anbefales det typisk at spise fødevarer der indeholder det man kalder sunde fedtstoffer. Det er blandt andet fisk, nødder, forskellige slags frø, og fuldkorn. Idéen med dette er at disse produkter hjælper din krop til at danne nye hudceller og beskytter din hud.

Mange mener også at en sund kost består af antiinflammatorisk mad. Her er der en del gengangere fra de sunde fedtstoffer, blandt andet fisk, nødder og frø, men også forskellige slags kål og bær er en del af antiinflammatorisk kost. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du set disse artikler?