Silver shampoo: Hvad er det, og hvordan bruger jeg det?

Silver shampoo
Silver shampoo
Silver shampoo er en shampoo, der indeholder farvepigmenter. Den afbleger de yderste hårstrå, så dit hår fremstår mere lysere. Her får du en komplet guide til brug af silver shampoo.

Hvad er silver shampoo? 

Silver shampoo er i bund og grund en shampoo med farvepigmenter. Når du køber en silver shampoo vil du opleve at den er blå-lilla, hvorfor den også kaldes for lilla shampoo. Det er farvepigmenterne som du kan se, der gør den lilla. 

Silver shampoo er en teknisk hårfarve, hvor dens navn lægger op til at dit hår bliver sølvfarvet. Dit hår bliver dog ikke sølvfarvet som aluminiumsfolie ved at bruge det, så tag det bare helt rolig. Silver shampoo påvirker kun dine yderste hårstrå.

Hvad gør silver shampoo?

Det der er med silver shampoo er ganske logisk, idet det handler om de blåviolette farvepigmenter som er i shampooen. Hvis du har naturligt, lyst hår eller afbleget hår har du højst sandsynligt oplevet at have en gylden, gul tone i dit hår. Denne hårtone er for de fleste uønsket. 

Silver shampoo er derfor indrettet med en blå-lilla tone som er den gyldne, gule tones komplementærfarve, hvilket gør at de gyldne, gule tone ophæves. Ved brug af silver shampoo vil du opleve at den gule farve forsvinder og omdanner sig til et mere varmt og koldt skær, hvilket er flot. 

Det eneste silver shampoo kræver er, at du i forvejen har lyst hår, da det ikke kan lysne mørkt hår. Silver shampoo er derfor eminent til dig som har lyst hår fra naturens side, eller dig der har farvet dit hår lyst. 

Hvordan bruger man silver shampoo?

Silver shampoo er let at anvende i dit hår. Det er vigtigt, at du husker at bruge en fugtgivende maske eller reparerende shampoo eller balsam engang imellem, da silver shampoo ikk tilføjer fugt til dit hår. 

Du kan både komme silver shampoo i vådt hår og komme det i tørt, fugtigt hår. Du skal dog altid huske at skylle det ud igen. Du bør heller ikke bruge silver shampoo hver gang du vasker hår. Brug det eventuelt hver tredje gang, eller når du synes dit hår trænger. 

Når du går i bad og anvender silver shampoo, bør du ikke vaske håret bagefter med shampoo, balsam eller lignende. Det sidste du kommer i dit hår skal være silver shampoo, så det får lov til at sætte sig i dit hår og virke ordentligt.

Hvor ofte skal man anvende silver shampoo? 

Det er svært at sige, da det er individuelt hvor stort et behov du og dit hår har for at få farvepigmenter. Dertil handler det også om hvad du ønsker for dit hår. Nogle kan godt lide at håret får et lilla-gråt skær, hvorfor de anvender det ofte. 

Ønsker du ikke det, behøver du ikke bruge det så ofte. Har du meget okker i dit vand kan det dog bevirke at dit hår lettere og hurtigere fremkalder den gullige tone, hvorfor det kan være godt at anvende silver shampoo oftere. 

Anvend derfor silver shampoo efter behov. Når du synes det trænger, så giv dit hår en omgang med silver shampoo. Det er bare vigtigt at du ikke bruger den hver gang du vasker hår, da det er hårdt for dit hår.  

Guide: Anvend silver shampoo i vådt hår

 1. Gå i bad og vask dit hår med shampoo og balsam, hvis du ønsker dette. 
 2. Kom silver shampoo i dit hår og lad det sidde i håret i et stykke tid – gå eventuelt ud af badet imens og pak dit hår ind i et klæde. 
 3. Når der er gået noget tid, skal du skylle det ud.
 4. Tør dit hår eller lad det tørre naturligt. 
 5. Du kan eventuelt redde dit hår med en fugtgivende olie mens det er fugtigt, eller vent med det til dagen efter, eller næste gang du skal have vasket hår.  

Guide: Anvend silvershampoo i tørt hår

 1. Du kan komme silver shampoo i helt tørt hår eller vælge at spraye lidt vand i så det bliver lidt fugtigt.
 2. Inddel dit hår i mindre totter.
 3. Anvend et par handsker, så dine hænder ikke får en lilla farve, til at komme silver shampoo i hver enkelt tot hår – sørg for det kommer godt ind i håret. 
 4. Nu ser dit hår helt lilla ud, hvilket du ikke skal være bange for. 
 5. Når der er gået en rum tid skal du skylle farven ud – sørg for at skylle dit hår grundigt igennem, så alt det lillae kommer ud. 
 6. Brug gerne en hårmaske eller hårkur efterfølgende.

Hvor længe skal silver shampoo sidde i?

Det afhænger af hvad du ønsker for dit hår og hvor meget gulligt det trækker op. Derfor bør du prøve dig frem. Du kan sagtens lade silver shampooen sidde i dit hår i op til 10 minutter, uden at det går hen og bliver lilla.

Det kan også være at dit hår sagtens kan tåle at silver shampooen sidde i dit hår i 20 minutter. Det eneste du skal passe på er, at det ikke bliver lilla. Derfor er det en god idé at du prøver dig frem stille og roligt, så du finder den helt rigtige tid for dit hår, og dermed opnår det ønskede resultat.

3 faktorer som er værd at forholde sig til, inden du kommer silver shampoo i håret:

 • Hvor slidt er dit hår?
 • Hvor markant er det gullige skær i dit hår?
 • Hvor intensiv er din silver shampoos farve og farvepigmænter?

Hvilken shampoo er bedst?

Det er individuelt hvad folk foretrækker. Nogle ønsker en silver shampoo med plejende effekt, hvor andre gerne vil have en uden silikone i. Her får du 3 af de bedste og mest populære silver shampoo’er som er på markedet. 

Den budgetvenlige: Loreal silver shampo

Loreal var nogle af de første til at lancere en silver shampoo, hvorfor denne shampoo længe har været at finde på hylderne rundt omkring. Den er derfor lidt af en klassiker og er også ganske populær blandt forbrugere. 

Denne silver shampoo er kraftig i dens farve og bevirker derfor effektivt en reducering af de gule toner i dit hår. Derudover er shampooen budgetvenlig. Den fås i flere forskellige størrelser, fra 200 – 1500 milliliter og koster mellem 169 og 480 kroner. 

Den uden silikone: Kevin Murphy Blond Angel Wash

Denne silver shampoo er designet til blond hår, hvilket gør at den sørger for effektivt at fjerne uønskede gullige toner i dit hår. Denne shampoo fugter dit hår, så det efterlades blødt, lækkert og velplejet efter brug. 

Derudover er den uden silikone, hvilket der er mange der foretrækker. Denne silver shampoo koster omkring 220 kroner for 250 milliliter. 

Den veganske: Maria Nila Sheer Silver shampoo

Vil du gerne have en silver shampoo som samtidig med at den lysner dit hår også plejer det, er Sheers silver shampoo et godt bud. Udover at den er plejende er den fri for sulfater og parabener og så er den 100 % vegansk.

Shampooen indeholder natturlige brombærekstrakter, hvilket sørger for at dit hår får en lækker struktur samtidig med at den reducere de gule toner i dit hår. Den fås blandt andet i størrelsen 1.000 milliliter og koster 499 kroner.

1 comment
 1. Bruger Matas silver shampoo. Den er billig og så synes jeg faktisk, den har virket bedre end mange af de dyrere mærker.. Men super artikel, skal helt klar prøve Maria Nila, da jeg altid har været vild med deres produkter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like