Større bryster: Sådan foregår en brystforstørrende operation

En brystforstørrende operation er et kirurgisk indgreb, som øger størrelsen på dine bryster. Der er forskellige årsager til, at man udfører en brystforstørrende operation, men de udføres oftest på et kosmetisk grundlag.

En brystforstørrende operation er en operation, hvis formål er at øge størrelsen på din barm. Denne operation har ofte et kosmetisk formål, fordi kvinden, som får den udført, ønsker at forstørre sin barm. Dette gælder typisk for yngre kvinder, som føler, at deres bryster er for små.

Hos ældre patienter er årsagen til en brystforstørrende operation ofte, at kvinden ønsker mere fylde i brysterne. Det kan eksempelvis være, fordi de har fået mere tyngde efter en eller flere graviditeter med efterfølgende amninger.

Med alderen vil brystvævet blive slappere, og derfor kan en brystforstørrende operation være med til at genskabe den oprindelige volumen i brystet. Det er muligt at få forstørret brysterne med silikone eller ved kroppens eget fedt.

Hvordan forløber en brystforstørrende operation?

Ligegyldigt, om du vælger en brystforstørrende operation med kroppens eget fedt eller silikone, skal du igennem et længere forløb. Det er vigtigt, at du modtager den rette vejledning, samt at du på egen hånd sætter dig ind i forløbet, før du beslutter dig.

Før operationen skal du gennemgå en indledende konsultation, hvor du har mulighed for at stille spørgsmål omkring behandlingen. Konsultationen fungerer samtidig vejledende, så du kan få indblik i, hvilket forløb der er bedst for dig.

Efterfølgende vil du få at vide, hvilke resultater du kan forvente af operationen. Du vil også få besked om, hvordan du forbereder dig på en behandling, så du er klædt godt på, hvis du beslutter dig for, at du ønsker en behandling.

Er der bivirkninger efter operationen?

Når du er færdig med din behandling, vil der være risiko for, at du oplever forskellige bivirkninger. Har du valgt en brystoperation med dit eget fedt, vil du ikke opleve de samme bivirkninger, som det er tilfældet, hvis du får et silikoneimplantat.

Hvis du vælger silikoneimplantater, vil du komme til at opleve smerter, ømhed og eventuel en følelsesløshed i de første uger efter operationen. Det er vigtigt, at du tilpasser din hverdag til din situation, samt at du forholder dig i ro, når operationen er overstået.

Herudover vil du blive indkaldt til opfølgende kontroller, hvor dine fremskridt vurderes. I forbindelse med en brystforstørrende operation med silikoneimplantater, vil der typisk gå op mod et halvt år, før det endelige resultat kan vurderes.

Hvad er prisen for en brystforstørrende operation?

Den pris, du skal betale for en brystforstørrende operation, varierer, afhængigt af hvilken behandling du vælger. Priserne i Danmark er forskellige fra klinik til klinik, og det er ikke altid nogen god idé at gå efter det sted, hvor du kan få de laveste priser.

I stedet bør du overveje, hvilket resultat du ønsker. Når du har gjort det, får du nemmere ved at vælge en klinik, som kan imødekomme dit ønske. Det kræver blot, at du spørger efter før og efter-billeder fra tidligere operationer, som klinikken har udført.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du set disse artikler?