Guide: Hvordan fjerner man akrylnegle?

Guide: Hvordan fjerner man akrylnegle?
Guide: Hvordan fjerner man akrylnegle?
Er du i tvivl om, hvordan man fjerner akrylnegle? Faktisk er det slet ikke så svært, og du kan nemt gøre det selv, hvis du vil spare penge. Her får du opskriften på 3 metoder til at fjerne akrylnegle nemt og effektivt derhjemme.

Hvordan fjerner man akrylnegle? Akrylnegle er kunstige negle, som sidder ovenpå ens naturlige negl. Akrylnegle er både flotte, holdbare og giver en et feminint look, og faktisk er det relativt nemt både at sætte dem på og fjerne dem igen. En akrylnegl holder cirka i 4-5 uger, alt afhængigt af hvor godt du plejer og vedligeholder dem. 

Når du har haft akrylnegle på i en længere periode, vil de ligemeget hvad gå hen og blive lidt kedelige at se på, og det kan derfor være nødvendigt at aftage dem. Er det blevet tid til at fjerne dine akrylnegle, kan du heldigvis gøre det selv derhjemme. På den måde sparer du penge, da du ikke skal besøge din negle tekniker, når du skal fjerne akrylnegle.

Hvordan fjerner man akrylnegle?

Er du ikke så rutineret i selv at fjerne akrylnegle, eller gider du bare ikke selv at gøre det? Så kan du også sagtens få det gjort hos en professionel negletekniker. På den måde er du også sikker på at det bliver gjort ordentligt, og at dine naturlige negle ikke tager skade. Det er dog ikke ensbetydende med, at du ikke selv kan fjerne dine akrylnegle.

Mange begår nemlig den samme fejl, når de skal have fjernet deres akrylnegle. – de forsørger at trække eller hive dem af, hvilket ødelægger og sætter sine spor på den naturlige negl. Det koster omkring 200-300 kroner at få fjernet akrylnegle hos en negletekniker. Men hvordan fjerner man så akrylnegle selv? Det får du svar på herunder.

Læs også guiden: Hvordan laver man akryl negle?

3 metoder: Hvordan fjerner man akrylnegle selv?

Hvordan fjerner man akrylnegle? Det er faktisk slet ikke så svært, som det lyder. Det er dog vigtigt, at du anvender ren acetone og ikke neglelakfjerner til processen. Inden du går i gang, kan det være en god idé at klippe dine negle så langt ned som muligt. Det kan godt tage noget tid at aftage akrylnegle, så du bør væbne dig med tålmodighed. 

Når du har fjernet dine akrylnegle, bør du efterbehandle dine naturlige negle. En aftagning af akrylnegle kan være lidt hård for din hud, da du anvender acetone, og dermed tørrer huden ud omkring neglen. Fugt derfor dine fingre med lotion eller olie, når du er færdig med at fjerne dine akrylnegle selv. 

Hvordan fjerner man akrylnegle? Det nemmeste er at give dem et acetonebad.

# 1: Fjern akrylnegle med acetone

Denne metode er klart anbefalelsesværdig, da den er effektiv og let kan gøres hjemme. Metoden kræver ikke mange remedier, men blot lidt tålmodighed. Herunder følger en udførlig guide til, hvordan man fjerner akrylnegle ved hjælp af acetone.

Det skal du bruge: 

 • Ren acetone
 • 2 skåle
 • Kogende vand
 • Et håndklæde
 • En fil

Sådan fjerner du akrylnegle med acetone: 

 1. Fil dine negle, så topcoaten er helt af, inden du begynder at lave acetone badet.
 2. Kog vandet og kom det i en skål.
 3. Kom acetone i en skål.
 4. Sæt skålen med acetone over skålen med kogende vand.
 5. Kom dine fingerspidser ned i skålen med acetone.
 6. Efter cirka 30 minutter vil dine akrylnegle være fjernet.
Hvordan fjerner man akrylnegle? Det kan du gøre med en neglefil.

# 2: Sådan fjerner du akrylnegle med neglefil

Denne metode er god til dig, som ikke ønsker at bruge acetone til at fjerne dine akrylnegle. Den tager en rum tid, men kan let gøres mens du eksempelvis ser en film. Det anbefales dog at du er god med en fil, da du skal passe på ikke at skade din naturlige negl.

Det skal du bruge: 

 • En grov fil
 • En fin fil 
 • Neglebuffer
 • Eventuelt en olie til efterbehandling

Sådan gør du: 

 1. Start med den grove fil, så det øverste lag kommer af – pas på ikke at file for langt ned, så du rammer din naturlige negl. 
 2. Anvend derefter filen med fin kornstørrelse.
 3. Aflut med bufferen, så du får en mat overflade og ikke skader din naturlig negl.
 4. TIl denne metode er det godt at anvende en olie som efterbehandling, for at styrke dine naturlige negle, neglebånd og neglerødder. 
Hvordan fjerner man akrylnegle? Det kan du gøre med sølvpapir, hvis du er en smule erfaren.

# 3: Fjern akrylnegle med sølvpapir

Denne metode anbefales til dig, som har lidt erfaring med at fjerne akrylnegle, og som ikke ønsker at sidde med fingrene i acetone. Til denne metode er det godt at have klippet dine negle inden, så du er sikker på, at dine akrylnegle bliver fjernet korrekt.

Det skal du bruge: 

 • Sølvpapir
 • Vatrondeller
 • En fil 
 • En neglebuffer
 • Ren acetone

Sådan gør du: 

 1. Skær sølvpapiret i 10 firkanter, så der er nok til at komme om hver finger.
 2. Dyp vatrondellerne i acetone og læg dem på din negl. 
 3. Pak din negl med vatrondellen på ind i sølvpapir og fortsæt til alle negle er pakket ind. 
 4. Sørg for at sølvpapiret slutter helt tæt om dine negle, så acetonen ikke fordamper.
 5. Lad sølvpapiret sidde på dine negle i cirka 30 minutter.
 6. Tag nu sølvpapiret af og fjern eventuelle rester med fil og buffer.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du set disse artikler?