Guide: Hvordan fjerner man akrylnegle?

Guide: Hvordan fjerner man akrylnegle?
Guide: Hvordan fjerner man akrylnegle?
Vil du gerne have aftaget dine akrylnegle, kan du let selv gøre det. Her får du opskriften på 3 metoder til at fjerne akryl negle nemt og effektivt.

Hvordan fjerner man akrylnegle: Akryl negle er kunstige negle som sidder ovenpå ens naturlige negl. Akryl negle er både flotte, holdbare og giver en et feminint look. En akryl negl holder cirka i 4 – 5 uger, alt afhængigt af hvor godt du plejer og vedligeholder dem. 

Når du har haft akryl negle på i en længere periode, vil de lige meget hvad gå hen og blive lidt kedelige at se på, hvorfor det kan være nødvendigt at aftage dem. Er det blevet tid til at fjerne dine akryl negle, kan du heldigvis gøre det selv derhjemme. 

Er du ikke så rutineret i selv at fjerne akryl negle, eller gider du bare ikke selv at gøre det, kan du også sagtens få det gjort ved en negletekniker. Så er du også sikker på at det bliver gjort ordentligt og at dine naturlige negle ikke tager skade. 

Mange begår nemlig den fejl, at når de skal have fjernet deres akryl negle, så forsørger de at trække eller hive dem af, hvilket påvirker og sætter sine spor på den naturlige negl. Det koster omkring 200 – 300 kroner at få fjernet negle hos en negletekniker. 

Læs også guiden: Hvordan laver man akryl negle?

3 metoder til at fjerne akryl negle

Det er vigtigt at du anvender ren acetone og ikke neglelakfjerner til processen. Inden du går i gang kan det være en god idé at klippe dine negle så langt ned som muligt. Det kan godt tage noget tid at aftage akryl negle, så du bør væbne dig med tålmodighed. 

Når du har aftaget dine akryl negle, bør du efterbehandle dine negle. En aftagning af akryl negle, særligt med acetone kan være lidt hård for din hud, da den tørrer huden ud omkring neglen. Fugt derfor dine fingre med lotion eller olie når du er færdig med aftagningen. 

# 1: Acetone badet

Denne metode er klart anbefalelsesværdig, da den er effektiv og let kan gøres hjemme. Den kræver ikke mange remedier, men blot lidt tålmodighed. 

Det skal du bruge: 

 • Ren acetone
 • 2 skåle
 • Kogende vand
 • Et håndklæde
 • En fil

Sådan gør du: 

 1. Fil dine negle, så topcoaten er helt af, inden du begynder at lave acetone badet.
 2. Kog vandet og kom det i en skål.
 3. Kom acetone i en skål.
 4. Sæt skålen med acetone over skålen med kogende vand.
 5. Kom dine fingerspidser ned i skålen med acetone.
 6. Efter cirka 30 minutter vil dine akryl negle være fjernet.

# 2: Fil dine negle

Denne metode er god til dig, som ikke ønsker at bruge acetone til at fjerne dine akryl negle. Den tager en rum tid, men kan let gøres mens du eksempelvis ser en film. Det anbefales dog at du er god med en fil, da du skal passe på ikke at skade din naturlige negl.

Det skal du bruge: 

 • En grov fil
 • En fin fil 
 • Neglebuffer
 • Eventuelt en olie til efterbehandling

Sådan gør du: 

 1. Start med den grove fil, så det øverste lag kommer af – pas på ikke at file for langt ned, så du rammer din naturlige negl. 
 2. Anvend derefter filen med fin kornstørrelse.
 3. Aflut med bufferen, så du får en mat overflade og ikke skader din naturlig negl.
 4. TIl denne metode er det godt at anvende en olie som efterbehandling, for at styrke dine naturlige negle, neglebånd og neglerødder. 

# 3: Den med sølvpapirsfingre

Denne metode anbefales til dig, som har lidt erfaring med at fjerne akryl negle og som ikke ønsker at sidde med fingrene i acetone.Til denne metode er det godt at have klippet dine negle inden. 

Det skal du bruge: 

 • Sølvpapir
 • Vatrondeller
 • En fil 
 • En neglebuffer
 • Ren acetone

Sådan gør du: 

 1. Skær sølvpapiret i 10 firkanter, så der er nok til at komme om hver finger.
 2. Dyp vatrondellerne i acetone og læg dem på din negl. 
 3. Pak din negl med vatrondellen på ind i sølvpapir og fortsæt til alle negle er pakket ind. 
 4. Sørg for at sølvpapiret slutter helt tæt om dine negle, så acetonen ikke fordamper.
 5. Lad sølvpapiret sidde på dine negle i cirka 30 minutter.
 6. Tag nu sølvpapiret af og fjern eventuelle rester med fil og buffer.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *