Røde knopper efter barbering: 4 tips til at komme dem til livs

Får du røde knopper efter en barbering? De er både irriterende og ser ikke specielt godt ud – kom dem til livs med denne guide.

Sommeren er over os, du har købt en ny bikini og er egentlig bare klar på at skulle på stranden. Meeen, de irriterende røde knopper i bikinilinjen pibler frem efter du har barberet dig. Det er virkelig træls! 

Du er ikke alene. Vi er mange kvinder som lider af samme problem og vi synes alle at de godt må forsvinde igen hurtigst muligt. Derfor har undersøgt sagen og samlet disse 4 råd og tips til dig, så du undgår de uinviterede røde knopper efter en barbering. 

Kom de røde knopper til livs ved hjælp af disse 4 tips

# 1: Blødgør din hud

Blødgør din hud inden du påbegynder en barbering. Der er intet værre end at barbere sig når huden er tør – det gør både ondt og giver med garanti røde knopper. 

Du kan blødgøre din hud ved hjælp af varmt vand. Du skal dog være opmærksom på din hudtype, da nogle hudtyper let kan reagere på de bakterier der er i varmt vand. 

Du kan også anvende en barberskum, gelé eller en anden form for parfumefrit produkt. Det kan have en rigtig god effekt. Det er bare igen vigtigt, at du kender din egen hudtype, da din hud godt kan reagere negativt, hvis du vælger et produkt der er for skrap til din hudtype. 

# 2: Skift barberbladet

Det er en god idé, at anvende et nyt barberblad hver gang du skal barbere din bikinilinje. Et gammelt, rustent barberblad gør intet godt og bør derfor bare smides ud i skraldespanden. 

Et helt nyt, skarpt barberblad gør at du undgår dumme bakterier og fjerner hårene både nemmere og hurtigere. Desuden bør du aldrig dele barbergrej med andre, da de kan have bakterier på sig, som kan sætte sig som rødmen hos dig.  

Det handler om god hygiejne og med det kommer du langt. 

# 3: Få styr på teknikken

Hvordan mester man egentlig en barbering? Det har vi lavet en lille guide til her, så du kan blive klogere på teknikken således du undgår at få røde knopper. Sørg for at have god tid til din barbering, så det ikke bliver noget hastværk. 

Guide: Barberingsteknik 

  1. Træk ud i din hud der hvor du ønsker at barbere dig – det gør at den bliver mere stram og jævn. 
  2. Barber altid med hårene i første omgang – på den måde undgår du lettere indgroede hår og de røde knopper. 
  3. Undgå at køre din skraber over det samme stykke hud et utal af gange. 
  4. Sørg for løbende at komme dit foretrukne, blødgørende middel på området hvor du barberer – så kan du barbere mod hårene, nænsomt og roligt. 
  5. Nu er du færdig, eller hårene er i hvert fald væk. Det leder os til sidste punkt i guiden, nemlig efterbehandlingen. 

# 4: Efterbehandling

Efterbehandlingen er ganske vigtigt i kampen mod de røde knopper – den kan faktisk være helt essentiel. Der er også mange måder hvorpå du kan behandle din hud efter en barbering, så der er helt sikkert også et godt produkt til din hudtype.  

Aloe Vera: 

Har du en aloe vera plante kan du sagtens klippe et blad af og smører på din nybarberede hud. Aloe Vera er i det hele taget godt mod mange ting, men den er især god hvis du har lidt irriteret hud.

Du kan også få mange produkter som indeholder Aloe Vera og som er ganske effektive til efter en barbering. 

Olie: 

Du kan anvende en form for olie. Mange bruger mandelolie og kokosolie med stor succes. De er gode for dine hudceller og kan sagtens anvendes inden barbering og i dagene imellem dine barberinger, som en ekstra efterbehandling.

Baby pudder:

Baby pudder virker dejligt kølende og blødgør din hud. Derfor kan du sagtens drysse lidt baby pudder på efter endt barbering.

Tea tree oil: 

Tea tree oil virker rigtig godt på nybarberet hud. Den er også god til hvis skaden er sket og du har fået røde knopper. Den virker nemlig kølende og genopretter dine hudcellers normale form. 

Bonus tip: 

Efter en barbering kan det være en rigtig god idé, at undgå trusser med syninger i bikinilinjen. Du kan eventuelt gå bundløs hjemme, ellers kan man sagtens få trusser uden syninger i bikinilinjen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like