Solbrille-guide: Sådan vælger du de rigtige solbriller

Er du i tvivl om, hvilke solbriller du skal vælge? Herunder følger en række gode råd, som du med fordel kan tage udgangspunkt i, når du vælger solbriller.

Der findes mange forskellige former for solbriller, og det er vigtigt, at du vælger én, som matcher din individuelle stil. Herudover skal solbrillen også passe til din ansigtsform, så du er sikker på, at du får et par briller, som rent faktisk klæder dig.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du vælger de rigtige solbriller, bør du læse med herunder. I de nedenstående afsnit får du en lang række gode råd, som du kan bruge, når du skal vurdere, hvilken solbrille der egner sig bedst til dig, dit behov og dit ansigt.

Herunder finder du en solbrille-guide, som klæder dig på til at træffe den helt rigtige beslutning, når du skal have nye solbriller. Det er nemlig ikke alle ansigtsformer, som kan bære alle typer af solbriller, og derfor er det en god idé at sætte dig grundigt ind i, hvilken type solbriller der passer til netop dit ansigt. Se solbrille-guiden herunder.

Hvilken stil har du?

Det første, du skal gøre, er at vurdere, hvilken stil du har. Hvis din solbrille ikke matcher din personlige stil, kan det være ligegyldigt, om den matcher din ansigtsform. Det første trin i denne solbrille-guide er derfor, at du skal starte med at vurdere, hvilken solbrille du er på udkig efter – og det afhænger meget af din personlige stil.

Når du har fundet ud af det, kan du overveje, om du ønsker en billig solbrille eller en solbrille, som er mere eksklusiv og derfor også koster mere. Det er vigtigt, at du tager stilling til dit budget så tidligt som muligt, da det vil have indflydelse på, hvilken brille du vælger. Billige solbriller kan tåle at blive smidt væk, men til gengæld har de ikke lige så mange gode egenskaber.

Hvilken ansigtsform har du?

Din ansigtsform er som nævnt væsentligt for, hvilken solbrille du bør vælge. Der findes mange forskellige former for solbriller, og det gør sig også gældende med ansigtsformer. Hvis du har et meget firkantet og markeret ansigt, kan det være en fordel at vælge en solbrille, som har bløde linjer, så det bryder med de markerede træk.

Hvis du er i tvivl om, hvilen brilleform der passer til dit ansigt, er det en god idé at vælge din solbrille i en fysisk butik. Det kan være svært at vurdere, om brillen passer til dit ansigt, hvis du køber den over nettet, og samtidig kan det være en god idé at prøve nogle forskellige størrelser, så du også får et par, som matcher din næste og lignende.

Hvilke brilleglas skal solbrillerne have?

Dine solbriller skal være behagelige at have på, og det gælder ikke udelukkende deres pasform. Det er mindst lige så vigtigt, at brilleglassene matcher dine personlige præferencer, og derfor bør du vælge den rigtige farve, så du er sikret et behageligt udsyn.

Herudover skal du samtidig vælge briller, som har en passende styrke. Hvis du normalt anvender briller med styrke, er det en god idé enten at vælge solbriller med styrke eller kontaktlinser indenunder solbrillerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du set disse artikler?